Do 2012 r. Koleje Litewskie odbudują 19-kilometrowy odcinek torów kolejowych pomiędzy rafinerią Orlen Lietuva w Możejkach a granicą z Łotwą - informuje w piątek dziennik Verslo Żinios. Według PKN Orlen, taki termin odbudowy torów jest zaskakujący. »
Kategoria tematyczna: Artykuły - komentarze
Tagi: Rosja, GPW
PO SESJI: Nudna, ale bardzo ważna sesja
[#Z=5103,5104#]Tak streściłbym w jednym zdaniu dzisiejszy handel na WGPW. Nudny był przebieg sesji, a to głównie za sprawą święta w Stanach i na Wyspach. Wiadomo, że Stany dostarczają polskim inwestorom dreszczyku emocji, a dzisiaj byli tego pozbawieni. Dzisiejsza sesja jest jednak ważna, bo WIG 20 zachowuje się tak, jakby znalazł dno na fali ostatnich spadków i szykuje się do odbicia, a może nawet silnego wybicia z długotrwałej konsolidacji, która bardzo męczy inwestorów.
http://www.hotmoney.pl/artykul(...)azna-sesja.html
Wypowiedzi
|
|
Jus ty pacanku, kto cię zrobił to cię pomszczę !!!
|
|---|---|
|
|
|
|
|
ZGADZAM SIĘ Z PANEM JUSIEM W JEDNYM- SYTUACJA NA ŚWIATOWYCH RYNKACH JEST DZIWNA! ZA TO W POLSCE JEST PODATEK BELKI!!! CO ROBI W TYM ZAKRESIE PO ABY ROZRUSZAĆ GIEŁDĘ-MARTWI SIE PODOBNIE JAK PSL O KRUS! BEZ IMPULSÓW WEWNĘTRZNYCH NIGDZIE NIE RUSZYMY. GIEŁDY NA ZACHODZIE OD STYCZNIA TROCHE POODBIJAŁY A U NAS RZĄD NIE ROBI TAK JAK NP. FED NICZEGO!!!!! DONEK DO ROBOTY-CZAS UKATRUPIĆ BELKĘ!!
|
|
|
|
|
|
co ten komentarz ma znaczyc ten od goscia
|
|
|
|
|
|
"W tej chwili nikt, powtarzam nikt nie wie, którędy pójdzie WIG 20."
A ty zawsze wiedziales, ale chyba dzieki nam nabrales troche pokory do gieldy. Po serii mega wpadek, w koncu dzieki naszym komentarzom cos sie nauczyles. A najlepsze jest to ze to my cie uczymy a nie ty nas. |
|
|
|
|
|
"Patrząc na Nasdaq, to nie widać tu zmiany trendu ze wzrostowego na spadkowy."
Juz ty sie nie wypowiadaj na takie tematy. Twoje wszystkie prognozy krotko, srednio i dlugoterminowe zawsze byly bledne, wiec prosze cie o odstawienie tych zagadnien. To temat nie dla ciebie. |
|
|
|
|
|
" Mamy tu wyraźny krótkoterminowy trend spadkowy, trend średnioterminowy i długoterminowy trudne na razie do określenia"
no przeciez prosilem cie!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
Jusio pisal tydzien temu:
"Trend nadal jest wyraźnie wzrostowy i nic nie wskazuje na możliwość jego zmiany. Obecna korekta będzie służyła rynkowi byka, bo wzmocni go i doprowadzi do odłączenia akcji od mało doświadczonych inwestorów, którzy pod wpływem nieuzasadnionego lęku będą wypuszczać akcje " "Dosłownie w najbliższym czasie (kwestia 2 - 5 sesji) rozpocznie się skup akcji." "Jest to z całą pewnością dobry moment na zrobienie zakupów. Taniej już nie będzie i wiedzą o tym bardziej "wtajemniczeni" w mechanizmy rządzące rynkiem kapitałowym." "Ktoś skupuje i śmieje się z tych, którzy sprzedają. Ale tak to już jest na giełdzie, że kiedy trzeba myśleć o zakupach, to większość się boi, i ktoś na tym zarobi." |
|
|
|
|
|
Olejcie ten portal. Miałem ostatnio kontrakty na WIG20 po 2880. Byłem do przodu około 180 pkt. Doświadczenie i sygnały mówiły mi sprzedaj. Niestety czytałem tego debila Jusia, który pisał, że widzi dalsze wzrosty na 99%. Mój zysk stopniał do 30 pkt. Sami widzicie, Jusiu robi szum. Marny gościu, który robi dużo szumu. Jusiu skoro jesteś jaki zajebisty w AT to czemu piszesz te durne artykuły?
|
|
|
|
|
|
Juś jest mistrzem pisania długich tekstów, z których nic nie wynika. Bież przykład z http://www.czasnazysk.pl/komen(...)ze/komentarz/80
|
|
|
|
|
|
Witam.
W piątek 23.05. o 21.50 pisałem ... W poniedziałek na WIGU 20 będzie +0,22 .... niewiele się pomyliłem jest +0,25 Pozdrawiam LH |
|
|