Pokaż ze źródeł:
Piątek [29.07.2016, 21:05] Szałamacha do celników: przełamaliśmy barierę braku woli, najlepsze dopiero nadchodzi

Przełamaliśmy barierę braku woli na samych szczytach podejmowania decyzji; wiele dobrego już jest za nami, ale najlepsze – wierzę – dopiero nadchodzi - napisał szef MF Paweł Szałamacha w liście do pracowników administracji skarbowej, UKS i Służby Celnej. »

Piątek [29.07.2016, 20:30] 2016 rokiem drożejącego złota

Kontrakty na złoto zakończyły piątkową sesję wzrostami za sprawą mocnego osłabienia się amerykańskiej waluty. »

Piątek [29.07.2016, 19:31] Kolejny atak hakerski na Demokratów

Komitet ds. kampanii wyborczych Demokratów (DCCC) podał w piątek, że stał się celem ataku hakerskiego, podobnego do innych niedawnych ataków tego rodzaju, jak wykradzenie kilkunastu tysięcy maili z Krajowego Komitetu Partii Demokratycznej (DNC). »

Piątek [15.04.2016, 17:42] AC zdecydowało o dywidendzie

Akcjonariusze giełdowego producenta modułów mechanicznych i elektronicznych do samochodowych instalacji gazowych zdecydowali o przeznaczeniu 24,2 mln zł na wypłatę dywidendy z zysku za ubiegły rok. »

Piątek [15.04.2016, 17:17] Niedźwiedzie w przewadze

W piątek WIG20 spadł o 0,6 proc. do 1939 pkt., choć w najgorszym momencie spadał do 1928 pkt. W drugiej części sesji niedźwiedzie zdobyły przewagę. Pomogły im w tym dane z amerykańskiej gospodarki i spadkowy początek sesji na Wall Street. »

Piątek [15.04.2016, 15:49] Grajewo docenione przez analityków

Według analityków TrigonDM walory producenta płyt meblowych mają potencjał wzrostowy. Dlatego w najnowszym raporcie rekomendują kupno akcji spółki wyceniając je na 45,9 zł. »

Piątek [29.07.2016, 21:26] Udział inwestorów zagranicznych w obrotach na GPW wzrósł do 54 proc.

Udział inwestorów zagranicznych w obrotach na rynku głównym akcji GPW w pierwszej połowie 2016 r. wzrósł rdr o 3 pkt proc., do 54 proc. Krajowi inwestorzy instytucjonalni mieli 33 proc. udziału (spadek o 4 pkt proc.), a inwestorzy indywidualni 13 proc. (wzrost o 1 pkt proc.) - poinformowała GPW. »

Piątek [29.07.2016, 20:24] Optymistyczne założenia MF. Luka w VAT ma zmniejszyć się o 18-20 mld zł

Resort finansów szykuje reformę instytucjonalną w postaci powołania Krajowej Administracji Skarbowej. Ma to w ciągu 2-3 lat pozwolić na ograniczenie w Polsce tzw. luki w VAT, tak by była o 18-20 mld zł rocznie mniejsza - poinformował minister finansów Paweł Szałamacha . »

Piątek [29.07.2016, 19:41] Turcja: po nieudanym zamachu zatrzymano już ponad 18 tys. osób

Minister Spraw Wewnętrznych Turcji Efkan Ala powiedział w piątek w wywiadzie dla państwowej telewizji TRT News, że po nieudanym zamachu zatrzymano już ponad 18 tys. osób, a 9 677 spośród nich zostało aresztowanych. »

Piątek [29.07.2016, 23:01] Udział inwestorów zagranicznych w obrotach na GPW w I poł. '16 wzrósł do 54 proc.

Udział inwestorów zagranicznych w obrotach na rynku głównym akcji GPW w pierwszej połowie 2016 r. wzrósł rdr o 3 pkt proc., do 54 proc. Krajowi inwestorzy instytucjonalni mieli 33 proc. udziału (spadek o 4 pkt proc.), a inwestorzy indywidualni 13 proc. (wzrost o 1 pkt proc.) - poinformowała GPW. »

Piątek [29.07.2016, 22:50] Papież w oknie na Franciszkańskiej: Okrucieństwo nie skończyło się w Auschwitz-Birkenau, istnieje także i dziś

Okrucieństwo nie skończyło się w Auschwitz-Birkenau, ono istnieje także i w dzisiejszym świecie; w tylu miejscach, gdzie toczy się wojna, dzieje się dokładnie to samo - mówił w piątek w Krakowie papież Franciszek z okna Domu Arcybiskupów Krakowskich. »

Piątek [29.07.2016, 22:47] UE: Przez rok bez zastrzeżeń do umowy z USA o "tarczy prywatności”

Inspektorzy ochrony danych osobowych państw UE zapowiedzieli, że przez rok nie będą wysuwać zastrzeżeń wobec unijno-amerykańskiej umowy regulującej transfer danych do USA, tzw. tarczy prywatności. Chcą poczekać na pierwsze sprawozdanie ws. jej skuteczności. »

Poniedziałek [16.05.2016, 22:00] Trójmiasto z zieloną falą

Nie przeszkadzać samochodom, dopieszczać pasażerów innych środków komunikacji – to priorytety samorządu. »

Niedziela [15.05.2016, 19:16] „Turandot": Lekko odświeżona bajka o miłości

„Turandot" w Łodzi to rzadki przypadek wielkiego widowiska, któremu sukces zapewnił dyrygent. »

Niedziela [15.05.2016, 06:00] KRS do szybkiego wygaszenia

Kiedy bałagan prawny dotknie wymiaru sprawiedliwości, to ten, będąc już dziś w zapaści, może się nie podnieść. A zapłacą za to obywatele. »

Kategoria tematyczna: Praca i zarobki

« Poprzedni wątek | Następny wątek »
student Tomek Wątek założony przez: student Tomek 01.09.11, 17:28 zgłoś

Zarobki w McDonaldzie

opłaca się tam pracować? jaka jest kasa, atmosfera, podejście do studentów, elastycznośc grafików?

 

Najlepsza wypowiedź:

Gość
02.09.11, 22:12
78%  22%
(7 - 2)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Miska ryżu.
Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych

Pozostałe wypowiedzi

Gość
[02.09.11, 08:48]
50%  50%
(2 - 2)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
zaiebiste po drugim miesiacu idzie na kierownika i kierujesz dostawe frytek do klientya
Gość
[02.09.11, 16:28]
50%  50%
(1 - 1)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
Gorzej niż nędza,a orka za dwóch.
Gość
[02.09.11, 22:12]
78%  22%
(7 - 2)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
Miska ryżu.
Gość
[02.09.11, 23:02]
14%  86%
(1 - 6)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
kasa w McDonald jest bardzo duzo, nie sluchaj tych ktorzy mowia ci inaczej bo to nieudacznicy ktorzy nie dostali sie tam do pracy a teraz pluja sobie w brode. Atmosfera i podejscie do pracownika jest swietne, ida ci na reke jak tylko chcesz, pomagaja, sa roznego rodzaju benefity, grafik sobie sam ustalasz a kierownik ci podpisuje i dziekuje ze zgodziles sie pracowac. Polecam tam prace z czystym sercem, postaraj sie na rozmowie by sie tam dostac, po kilku miesiacach zostajesz kierownikiem, masz auto, telefon zluzbowy i kierujesz dana restauracja.
Gość
[03.09.11, 09:13]
100%  0%
(3 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
[cytat] [autor] Gość [/autor] kasa w McDonald jest bardzo duzo, nie sluchaj tych ktorzy mowia ci inaczej bo to nieudacznicy ktorzy nie dostali sie tam do pracy a teraz pluja sobie w brode. Atmosfera i podejscie do pracownika jest swietne, ida ci na reke jak tylko chcesz, pomagaja, sa roznego rodzaju benefity, grafik sobie sam ustalasz a kierownik ci podpisuje i dziekuje ze zgodziles sie pracowac. Polecam tam prace z czystym sercem, postaraj sie na rozmowie by sie tam dostac, po kilku miesiacach zostajesz kierownikiem, masz auto, telefon zluzbowy i kierujesz dana restauracja. [/cytat]


a świstak siedzi i zawija w te sreberka
Gość
[03.09.11, 14:31]
100%  0%
(1 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
Nie daj sobie wcisnąć tej roboty dla niewolników. Sprubój zagadać z kimś z mc,a zobaczysz jaka jest tresura,taka sama,jak mięso z odpadków,które serwują głupszym od siebie
Gość
[03.09.11, 14:31]
0%  100%
(0 - 2)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
Nie daj sobie wcisnąć tej roboty dla niewolników. Sprubój zagadać z kimś z mc,a zobaczysz jaka jest tresura,taka sama,jak mięso z odpadków,które serwują głupszym od siebie
Gość
[07.09.11, 00:24]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
nic sensownego nie piszecie, ten co pracuje powinien wypowiedzieć się
Gość
[07.09.11, 08:10]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
Pracowałam w Mc i nie mogę narzekać. Faktycznie jest sporo pracy, pilnują swojego biznesu więc w jakiś sposób ich rozumiem, wynagrodzenie jest normalne. Ważne, że uczciwe, wypłacane na czas, wszystko legalnie, składki i większość po okresie próbnym dostaje umowę na czas nieokreślony. Pracowałam z osobami, które już od 2,3 lat tam pracowały. I nie można powiedzieć, że praca jest nudna. Co chwila jakaś nowa kanapka, trzeba poznać techniki przyrządzania. Zawsze to coś, a awanse są faktycznie, więc można się rozwijać.
Mithra
[07.09.11, 09:33]
75%  25%
(3 - 1)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Mithra
Też pracowałam w McD i nie powiem, było roboty, ale to chyba normalne, że idziemy do pracy PRACOWAĆ i za pracę otrzymujemy wynagrodzenie, a nie za to żeby było łatwo, lekko i przyjemnie. W McD byłam zatrudniona już dawno temu, bo ponad 2 lata wstecz, ale przez rok który tam pracowałam dwukrotnie podniesiono nam pensję. O nie wielką kwotę, bo +50gr za godzinę i +1zł za godzinę, ale w ostatecznym rozrachunku zamiast 7,50zł za godzinę jak odchodziłam dostawałam 9zł za godzinę. I to w niewielkim mieście...

Także praca jest ok, ale nie w licencjach, tam człowieka ganiają jak mogą :D
steel
[07.09.11, 21:43]
0%  100%
(0 - 1)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
steel
Fajnie... moj komentarz zostal uznany za spam somehow. Dobra napisze jeszcze raz w skrocie:

Pierwsze co musisz zrobic to zorientowac sie czy to restauracja korporacyjna (zarzadzana bezposrednio przez mcd) czy licencyjna (w ktorej licencja na marke mcdonalds zostala odsprzedana na zasadzie umowy franczyzy do jakiegos licencjobiorcy). Pracowalem w macu 3.5 miesiaca. Widzialem ludzi ktorzy pracowali tylko tydzien i odchodzili a niektorzy sie chwalili ze pracuja juz kilka lat (najstarszy pracownik bedacy glownym managerem restauracji pracowal podobno 7 lat). Ja trafilem do restauracji licencyjnej najpierw pracowalem w lesznie potem w jarocinie. Zarzadzana przez licencjobiorce Mariana Zajaca jako firmy Lepus 2. Rozmawialem tez z kilkoma pracownikami poznanskich mcdonalow (jeden z nich tez licencyjny). Wychodzi na to ze restauracje korporacyjne sa w porzadku. Respektuja to ze jestes studentem i ze czasem poprostu nie mozesz przyjsc tak jak zwykle to masz bo masz jakies seminarium czy zaliczenie czy cokoliwek. Restauracje licencyjne to istny meksyk nawet mcd pewnie nie zdaje sobie sprawy co tam sie tak na prawde wyprawia.
steel
[07.09.11, 22:00]
100%  0%
(2 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
steel
ehhh jeszcze link mi pocielo. Kliknijcie i wywalcie od znakow br bedzie dobrze (zalacznik tu nie dziala)

Kontynuujac. Owego dnia kiedy to poznalismy nowego licencjobiorce juz chwile po ogloszeniu tego wyszly 2 osoby. Na odchodne rzucajac (pracowalam/pracowalem w licencyjnej restauracji). Wyszly bez zastanowienia kiedy tylko uslyszaly slowa licencjobiorca. Wiec cos w tym musi byc. Ja zostalem. W koncu bylem studentem i po czesci chwycilem sie na ich marketingowa akcje jakoby praca byla wygodna dla studentow dzieki elastycznym godzinom pracy. Nie bylo elastycznie. Grafik sztywno ustawiony. Byl tzw. zeszyt prosb w ktorym maksymalnie na tydzien przed ogloszeniem nowego grafiku (zwykle ostatnie 2-3 dni miesiaca) trzebabylo wpisywac niedyspozycje na konkretne dni. Praktyka byla taka ze nikt nie patrzal kto i co tam wpisywal. Pewnie wpisaloby sie ze idzie sie na wlasny slub to by ustawili zmiane w od rana a potem postawili pod sciana z tekstem albo przyjdziesz do pracy albo rozwiazujemy umowe. Jak juz wspomnialem podobnie bylo u mnie wazne zaliczenie zgloszone miesiac przed a tu w ostatnim momencie zmiana.

Przy chorobie ludzie bali sie przynosic L4 bo krazyla plota ze jak ktos przyjdzie z l4 to w zamian dostanie swiadectwo pracy. I moglo tak byc. Widzialem smarkajacych i kichajacych managerow i zwyklych pracownikow. O ile same standardy przygotowywania posilkow byly dosc przestrzegane o tyle zmuszanie ludzi przeziebionych do pracy przy zywnosci bylo przesadzone.
steel
[07.09.11, 22:07]
100%  0%
(1 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
steel
Jezeli chcecie wiecej zobaczec o sytuacjach ktore tam sie wyprawiaja to na stronach lokalnych jarocinskich gazet (zycie jarocina i gazeta jarocinska) znalezc mozna kilka artykulow dotyczacych calego mcd w jarocinie i znajac sytuacje jaka tam panowala jestem prawie pewien ze to co tam jest wypisywane moglo miec miejsce (no moze bez przeklenstw, bo te wydaja sie czasem troche sztuczne i sam osobiscie od licencjobiorcy takich ciezkich przeklenstw nie uslyszalem).

Co do plac. Wszystko zalezy od wielokosci miasta wieksze miasta dostana wiecej to normalne. Co do zaleznosci licencja - korporacja to chyba nie ma jakiejs reguly. O ile korporacyjni moga miec jakis szablon dotyczacy ustalania stawki na podstawie ruchu itp to licencjobiorca daje jak mu sie podoba. Pewnie jakies tam widelki ma od mcd narzucone ale watpie ze sa one az tak sztywne.

Jak juz pisalem u nas bylo to na miasto okolo 35tys mieszkancow i restauracje licencyjna 8 zl netto na godzine + 20% dodatku nocnego liczonego od godziny 21 albo 22 (juz nie pamietam ale chyba od 21) do 6 nastepnego dnia. Wiec wszyscy na popoludniowej zmianie mieli kilka "bonusowych" godzin PLUS nocna zmiana. Nocna zmiana to glownie pracownice zajmujace sie sprzataniem PLUS managerowie ktorzy zajmowali sie liczeniem pieniedzy i innych takich. Dodatkowo czasem 2-3 osoby przychodzily na 4 rano do rozladunkow dostaw.
steel
[07.09.11, 22:15]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
steel
Zatrudniony bylem na cos w stylu 4/5 etatu chociaz to byla totalna sciema. Kazdy tam mial swoja etat. A placa byla tak wyliczona ze w wymiarze podstawowym dostawales najnizsza krajowa pensje ktora wtedy wynosila jakies 950zl.

Do tego dochodzil system premiowania. Byl on dosc atrakcyjny i opieral sie w sumie na 2 czynnikach. Sugeracji i "Srednim czeku". Sugeracja to nic innego jak wciskanie "premiowanych" produktow. Glownie chodzilo o to ze kiedy przyszedl klient proszac o cheeseburgera to pracownik mial mu zaproponowac cheesa w zestawie z royalem. Jak ten sie zgodzi to wcisnac ze za 1.5zl dostanie powiekszony z duzymi frytkami i duzym piciem. Jezeli gosc wzial powiekszony wtedy taka transakcja byla zaliczana jako udana. System zliczal ile "udanych" transakcji sie mialo na 10. I pierwsza czesc premii byla obliczana z tego. Kazdy mogl to otrzymac. Skala zaczynala sie od 3.0 (co bylo praktycznie pewne jezeli sie stalo troche na kasie bo ludzie przeciez nawet bez wciskania czasem biora powiekszone zestawy czy promocyjne kanapki) Wtedy dostawalo sie 50zl bonusu. Przy sredniej 4.0 bylo 150, 5.0 - 250, az do 10.0 z 750zl. Widzialem ludzi ktorzy osiagali czesciowe (jedna zmiana) po 7-8 kilka razy widzialem 9 wiec jak sie ma dobra gadke to mozna pewnie calkiem niezle pieniadze tym wykrecic.
mcMan
[08.09.11, 07:39]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
mcMan
1200 na reke + tyle cheesow i coli ile zdolasz zjesc, co daje druga wyplate tak naprawde :-) mozna tez rodzine zaprosic i nie wbijac zamowien, trickow jest wiele...
Gość
[08.09.11, 12:39]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
kolezanka co pracowa w myslenicach w macu mowila ze maja opozninia i nie chceili jej wypalacac pieniadzy a zarobiki to na przekocozwnie jakies 1000zl mieisecznie...
Gość
[10.09.11, 16:47]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
[cytat] [autor] Gość [/autor] Nie daj sobie wcisnąć tej roboty dla niewolników. Sprubój zagadać z kimś z mc,a zobaczysz jaka jest tresura,taka sama,jak mięso z odpadków,które serwują głupszym od siebie [/cytat] Jak coś wiesz o mięsie z odpadków to zgłaszaj do odpowiednich instytucji, dziennikarze też pewnie by się tematem chętnie zajęli. Akurat pracuję w firmie która dostarcza pewien produkt dla Mc, i uwierz mi tak jak oni sprawdzają każdy produkt który ma do nich trafić to chyba żaden odbiorca, (na pewno nie w Polsce!!!!) Szkoda że często na forach (w różnych wątkach) wypowiadają się ludzie nie na temat i nie znający kompletnie zagadnienia, jak o czymś nie mam pojęcia to się nie wypowiadam.
Gość
[11.09.11, 16:10]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
[cytat] [autor] Gość [/autor] Zawsze to coś, a awanse są faktycznie, więc można się rozwijać. [/cytat]

To znaczy jak rozwijać? Poznawać nowe techniki smarzenia w starym oleju?
Gość
[11.09.11, 18:09]
100%  0%
(1 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Gość
[cytat] [autor] Gość [/autor] I nie można powiedzieć, że praca jest nudna. Co chwila jakaś nowa kanapka, trzeba poznać techniki przyrządzania. [/cytat]
lol, pierrdo|nalem z krzesla, ide sie pozbierac
frank
[12.09.11, 10:00]
0%  0%
(0 - 0)
| LINK » | CYTUJ » | ZGŁOŚ »
Słyszałem że kasa nie jest najgorsza.. Wcale nie jest tak źle jak co niektórzy piszą..

Dodaj wypowiedź

Zaloguj się! »
Pozostało 1500 znaków.
  • Przeglądaj

    Możesz dodać kilka zdjęć naraz.
    Dozwolone są tylko pliki: JPG, PNG lub GIF.
    Maksymalny rozmiar przesłanego pliku to 20 MB.